طبق جدول زمان بندی انتخابات مجلس شورای اسلامی 3 الی 9 اسفندماه زمان تبلیغات کاندیداهای راهیابی به مجلس دوازدهم در نظر گرفته شده است. در این گزارش با فرآیند اجرایی این انتخابات آشنا می شوید. به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، روزهای اخیر لیست نهایی تقاضای بررسی داوطلبانی که به نتیجه بررسی صلاحیت ها از سوی هیئت نظارت استانی اعتراض داشتند، به پایان رسید و 14912 نفر تأیید صلاحیت گرفتند. بیشتر بخوانید داوطلبان انتخابات مجلس از چه زمانی می توانند حوزه انتخابیه را تغییر دهند؟ بر اساس جدول زمان بندی انتخابات بعد از این اعلامِ نامزدهای تأییدصلاحیت شده، یک مرحله بررسی مجدد هم در قانون در نظر گرفته شده است.
"دریافت شکایت از داوطلبانی که در سیر مراحل قبلی تأیید شده لیکن شورای نگهبان نظر به عدم تأیید یا عدم احراز دارد" از 21 تا 23 بهمن ماه صورت گرفت. بررسی مجدد صلاحیت ها تا 30 بهمن ماه به طول می انجامد و بالاخره 1 اسفند 1402 "نظر شورای نگهبان درخصوص ردصلاحیت همه داوطلبانِ ردصلاحیت شده" ابلاغ و اسامی نامزدهای تأییدشده منتشر می شود. 2 اسفند انتشار آگهی زمان انتخابات از سوی ستاد انتخابات کشور صورت می گیرد و مرحله بعد، زمان تبلیغات کاندیداهاست. 3 اسفند تا 9 اسفندماه مهلت تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آن ها در نظر گرفته شده است. مدیرکل سیاسی وزارت کشور درباره قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی و تمهیدات آن برای تبلیغات و حرکت به سوی عدالت انتخاباتی به تسنیم گفته بود: "طبق قانون در هر استانی هیئت تبلیغات انتخابات استانی تشکیل شده و این هیئت، فهرست امکانات موجود برای استفاده در تبلیغات انتخاباتی را از دستگاه های دولتی و عمومی اخذ و بر استفاده یکسان همه کاندیداها از این ظرفیت ها نظارت می کند، به عنوان مثال ظرفیت های شهری تبلیغاتی، سالن های اجتماعات و ظرفیت های عمومی که همه بتوانند به شکل برابر از آن استفاده کنند؛
دراین صورت بخش زیادی از هزینه های نامزدها کاهش می یابد." هم چنین صداوسیما 200 کانال تلویزیونی برای تبلیغات کاندیداها در نظر گرفته است که با شرایط اعلام شده، تبلیغاتِ نامزدها از این بستر صورت خواهد گرفت، ضمناً پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی ایرانی هم برای این کار به میدان آمده اند تا نامزدها بتوانند از این طریق هم خود و هم برنامه هایشان را معرفی کنند. مرحله بعدی در فرآیندهای این انتخابات، امکان انصراف است که 8 اسفندماه در نظر گرفته شده است تا اگر احیاناً یک نامزد قصد انصراف داشته باشد، بتواند درخواست خود را ثبت کند. 10 اسفند نیز طبق قانون، انجام تبلیغات کاندیداها ممنوع اعلام می شود و 11 اسفندماه نیز برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به همراه ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در سراسر کشور صورت خواهد گرفت. بر اساس این گزارش، طبق اعلام ستاد انتخابات کشور از جمله نوآوری ها در این دوره، یکی شدن برگه های تعرفه رأی است؛ به این صورت که رأی دهندگان یک برگه تعرفه دریافت خواهند کرد که در بخشی از آن اسامی نامزدهای خبرگان و در بخش دیگر، نامزدهای مجلس شورای اسلامی را می نویسند و هر دو بخش را جدا می کنند و در دو صندوق مجزا می اندازند. هم چنین با موافقت شورای نگهبان و اعلام ستاد انتخابات کشور، در این دوره از انتخابات مجلس شورا و خبرگان رهبری در حوزه های انتخابیه رشت و خمام، قم، ملایر و آبادان به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.